ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει υποψηφιότητα η Αχτσιόγλου- Ποιοι τη στηρίζουν- Ακολουθούν Τσακαλώτος, Παππάς

Ακόμα και τέσσερις υποψήφιοι μπορεί να διεκδικήσουν την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ, με την Έφη Αχτσιόγλου να ανοίγει το χορό και άλλα τρία στελέχη να ακολουθούν: ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αύριο Παρασκευή, ο Νίκος Παππάς πιθανότατα στη διάρκεια της κεντρικής επιτροπής το σαββατοκύριακο, ενώ την Πέμπτη μάλλον αποφασίζει και ο Παύλος Πολάκης, εάν θα μπει στην κούρσα.

Με τα μηνύματα από τα μετεκλογικά γκάλοπ να δείχνουν ότι η παράταση της διαδικασίας επί μακρόν φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περισσότερο απ’ όσο οι κάλπες και τον Αλέξη Τσίπρα να διαμηνύει ότι δεν πρέπει να συρθεί στο χρόνο η ανάδειξη του διαδόχου του, φαίνεται ότι διαμορφώνεται μία ευρεία πλειοψηφία στο κόμμα για επιτάχυνση όλων των διεργασιών και τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασίσει η πολιτική γραμματεία εδώ και μέρες.

Αυτό οδηγεί και τους ενδιαφερόμενους να μην χάνουν χρόνο, αλλά να ανοίγουν τα χαρτιά τους.

Σαν έτοιμη από καιρό η κυρία Αχτσιόγλου εκδηλώνει σήμερα το μεσημέρι (12:30) το ενδιαφέρον της για την ηγεσία, ανακοινώνοντας μάλλον με θορυβώδη τρόπο την υποψηφιότητά της. Αυτό θα γίνει σε μεγάλη εκδήλωση στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών.

Η πρώην υπουργός έχει εξασφαλίσει τη στήριξη ενός μέρους της αριστερής πτέρυγας του κόμματος, αλλά κυρίως ισχυρών στελεχών της πάλαι ποτέ «προεδρικής» τάσης, μεταξύ των οποίων και επιφανείς πασοκογενείς, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και παράγοντες της ανανεωτικής Αριστεράς, ανάμεσά τους ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Νίκος Μπίστης.

Παράλληλα στελέχη όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, μα και ο Αλέξης Χαρίτσης είναι μαζί της. Και φυσικά στελέχη όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος και άλλοι.

Χθες έγινε γνωστό ότι τάσσεται στο πλευρό της και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος εκφράζει κυρίως τις δυνάμεις της αριστερής πτέρυγας που «στεγάζονται» την «Ομπρέλα», αν και ο ίδιος επιθυμεί να απευθυνθεί σε ευρύτερο κοινό στη ριζοσπαστική αριστερά.

Ο κ. Παππάς ευελπιστεί να εκφράσει τις δυνάμεις του πρώην «προεδρικού» μπλοκ, που δεν αποδέχονται την κυρία Αχτσιόγλου, όπως και στόχος του Παύλου Πολάκη, που το σκέφτεται είναι να αποτυπωθεί στο πρόσωπό του μία «σκληρή» αντισυστημική τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τελευταίος έκανε διακριτή τη διαφωνία του για την επιτάχυνση των διαδικασιών, επιμένοντας ότι η νέα ηγεσία πρέπει να αναδειχθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αφού προηγηθεί συνέδριο για την προγραμματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πληροφορίες από ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί